Geïnspireerd door de oude meesters

No comments

Hoe verzin je het toch? Het is een vraag die ik regelmatig krijg als ik iemand een foto laat zien. Het is een vraag die lastig te beantwoorden is. Soms ga ik er echt voor zitten en krabbel ik ideeën in een notitieboekje, maar soms schieten de gekste ideeën ook door mijn hoofd als ik met heel iets anders bezig ben.

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat musea voor mij een hele fijne inspiratiebron vormen, zeker als het om foodfotografie gaat. Ik speelde al langer met het idee om mooie foodfoto’s voor aan de muur te gaan maken, maar ik wist nog niet op welke manier. Na een bezoek aan het Maurtishuis en het Rijksmuseum wist ik het! Ik had me laten inspireren door de lichtinval van de oude meesters.

Tegenwoordig bouw ik regelmatig mijn pop up-studio op om een dag te spelen met lichtinval door middel van één enkele lichtbron en eten. Het resultaat is tot nu toe een mooie serie foto’s. Af is-ie echter nog niet, want mijn hoofd zit nog vol ideeën. Zie hieronder enkele resultaten tot nu toe.

Om het geheel toch een moderne uitstraling te geven, heb ik de foto’s laten afdrukken op aluminium. Op die manier is het dus echt ‘old meets new’.

snappedbeheerGeïnspireerd door de oude meesters