5 × onmisbaar in mijn cameratas

No comments

Voor elke klus kijk ik nog een keer goed in mijn cameratas om te controleren of ik alle materiaal dat ik nodig heb, heb ingepakt. Niet alleen op dergelijke momenten is dat belangrijk; ook als je een dagje op pad gaat om te fotograferen of wanneer je je camera meeneemt op vakantie is het raadzaam om je cameratas eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. De volgende 5 dingen neem ik sowieso altijd mee:

 1. Diverse objectieven
  Afhankelijk van het doel waarvoor ik op pad ga, zitten er verschillende objectieven in mijn tas. Niemand wil onnodig gewicht met zich meezeulen, dus bedenk daarom van tevoren goed wat je wil vastleggen. Ga je op pad voor straatfotografie, dan kun je je macrolens thuislaten. Scheelt weer een beetje in het gewicht 😉
 2. Voldoende geheugenkaartjes
  Eigenlijk zijn hier twee redenen voor. De eerste is simpel: als je camera meldt dat het geheugenkaartje vol is, wil je gewoon snel kunnen wisselen. Reden nummer 2 is meer een voorzorgsmaatregel. Stel je bent twee weken op vakantie en je gebruikt een geheugenkaartje met een grote opslagcapaciteit en er gebeurt iets waardoor je kaartje onleesbaar wordt, dan ben je alle foto’s kwijt. Gebruik je meerdere kaartjes, dan verlies je in zo’n geval minder foto’s.


 3. Statief plus afstandsbediening
  Als ik een foodfotografieklus heb, gaat het statief sowieso altijd mee. Maar ook op vakantie sleep ik graag een paar kilo extra mee, want bij avondfotografie (I love it!) is het statief ook onmisbaar. Uiteraard met afstandsbediening om trillingen bij het indrukken van de ontspanknop te voorkomen.
 4. Extra batterijen en oplader
  Heel belangrijk, want aan een camera zonder batterij heb je niet zo veel. Ik heb standaard extra batterijen in de tas zitten. Op locatie is er altijd wel een plek waar ik in de tussentijd mijn lege batterij even mag opladen.
 5. Schoonmaakspullen
  Een raketblazer om stofjes weg te blazen en een lenspen en microfiberdoekjes om vieze vlekken van de lens te halen. Niets is zo vervelend als een vette vingervlek op je lens zien en niets bij je hebben om het schoon te maken.

In het verlengde van nummer 5: ruim je cameratas zo nu en dan op en haal ‘m leeg en zorg ervoor dat hij stofvrij blijft. Zelf zet ik af en toe de stofzuigerslang in de lege tas, dan weet ik zeker dat al mijn materiaal veilig opgeborgen in een schone tas zit als ik op pad ga!

snappedbeheer5 × onmisbaar in mijn cameratas