The story behind the pictures… Natuurlijk! Charlotte

No comments

Lekkers, heel veel lekkers, mocht ik afgelopen maand fotograferen bij Natuurlijk! Charlotte. Elke shoot bij Charlotte is een feestje, want haar plantaardig gebak is een lust voor het oog. Dat ik tijdens én na het werk altijd mag snoepen van alle taartjes, is ook niet verkeerd… 😉

Stijlbepaling

Ik weet nog goed dat ik de allereerste keer de bakkerij van Charlotte binnenstapte. Samen met haar besprak ik de mogelijkheden voor de fotografie voor haar website. Natuurlijk werd dat gesprek vergezeld door een kopje koffie met een overheerlijk gebakje. Zelf had ze op Pinterest al wat ideeën opgedaan, maar de uitgekozen foto’s waren zo divers dat ze moest concluderen dat ze qua stijl eigenlijk nog een beetje zoekende was.

De biologische no-bake lemon pie op een bordje van Charlotte’s oma.

Bakkersgenen

Zo’n voorbereidend gesprek vind ik daarom erg belangrijk. Niet alleen luister ik naar de wensen van de klant, maar ik luister ook ‘tussen de regels door’. In het geval van Charlotte kwam ter sprake dat haar opa vroeger ook een bakkerij had. Hoewel Charlotte op een andere manier werkt dan haar opa, is het bakken haar wel met de paplepel ingegoten. “Moeten we daar dan niet iets mee doen?”, vroeg ik haar. Ik ben namelijk een groot voorstander van foto’s die een verhaal vertellen, foto’s die echt bij je bedrijf passen. Voor Charlotte’s website wilde ik dan ook geen standaardfoto’s maken.

Originele elementen

Terwijl Charlotte nadacht over het servies van haar opa en oma dat als prop zou kunnen fungeren, tilde ik ineens het tafelkleed op. Gave tafel, dacht ik. “Misschien kunnen we deze wel als ondergrond gebruiken, die ziet er mooi uit”, zei ik. Charlotte lachte en antwoordde: “die stond vroeger in de bakkerij van mijn opa, maar eigenlijk ligt er altijd een tafelkleed overheen.” Eén en één was in dit geval twee. De Pinterest-foto’s gingen in de prullenbak en we bedachten samen een Natuurlijk! Charlotte-stijl. Inmiddels heb ik al heel wat fotoshoots voor Natuurlijk! Charlotte mogen verzorgen. De tafel en het servies blijven altijd terugkomen. Deze elementen vormen een herkenbaar punt in haar foto’s en bovendien zorgen ze ervoor dat Charlotte het verhaal over haar bakkersgenen blijft vertellen. Ze heeft zelfs het tafelkleed in de kast opgeborgen.

Benieuwd naar de foto’s? Of heb je trek gekregen in een lekker taartje? Kijk dan op: www.natuurlijkcharlotte.nl

snappedbeheerThe story behind the pictures… Natuurlijk! Charlotte