5 apps voor fotobewerking

No comments

Een mooie foto maken is één, maar wat als je van een mooie foto een topfoto kunt maken door slechts een paar schuifjes te verplaatsen? Door de belichting iets aan te passen en de kleurstelling iets aan te zetten bij het nabewerken, kun je al snel een heel mooi resultaat bereiken. Het aantal editingapps is inmiddels ontelbaar. Om de keuze wat eenvoudiger te maken, deel ik hieronder mijn favoriete apps!

Lightroom: fantastisch op de pc, maar ook op de telefoon. Ik werk al met lightroom op de computer en dus is het gemakkelijk om hetzelfde programma op je telefoon te gebruiken. Crop, werk lokaal de belichtingseffecten bij of gebruik de filters.

PIXLR: je kunt deze app voor nabewerking gebruiken, maar ik vind ‘m vooral ideaal voor filters. PIXLR heeft een ontelbaar aantal filters in diverse stijlen en je kunt zelf kiezen in welke mate je een filter wil toepassen. Nabewerken was nog nooit zo gemakkelijk 😉

Snapseed: Lokaal bewerken, retoucheren of klonen met Snapseed kun jij nog een hele hoop aan je foto aanpassen. Deze app is helemaal gratis en kent ook een aantal filters voor als je handmatig nabewerken te veel werk vindt.

Links het origineel, rechts: de kleuren zijn warmer gemaakt en het beeld is rechtgezet.

VSCO: Gebruik de voorgeprogrammeerde presets of bewerk je foto helemaal zelf door bijvoorbeeld contrast, scherpte en warmte af te stellen. VSCO is gemakkelijk in gebruik en met een beetje oefenen helpt deze app je aan nog mooiere foto’s.

Prisma: dit is geen standaard app. Met Prisma verander je je foto namelijk in een waar kunstwerk. Kies de stijl van beroemde schilder en je foto wordt een schilderij dat van de hand van Picasso, Dalí, Van Gogh of een andere grote naam lijkt te komen.

In Prisma maak je van je foto een kunstwerk in de schilderstijl van bekende meesters

Bewerk jij je foto’s al na? Zo ja, welke app gebruik je hiervoor?

#smartphonephotography #snappedfotografie #editing

snappedbeheer5 apps voor fotobewerking