Alternatieven voor flitsen met je telefoon

No comments

Je kent het wel: Je maakt een foto met je telefoon en je flitst. Het resultaat is waarschijnlijk niet zoals je gehoopt. Als je bedenkt dat de flitser op je smartphone eigenlijk een heel scherp lampje is dat je recht op je onderwerp richt, is het niet eens zo gek dat je een weinig flatteus resultaat krijgt. Maar wat doe je dan wel als je in een situatie bent waarin de lichtomstandigheden niet ideaal zijn

  1. Probeer je onderwerp richting het licht te verplaatsen: een raam, een schemerlamp of steek een kaars aan. Er zijn veel mogelijkheden, het is aan jou om uit te zoeken wat het beste werkt. Bij de foto bovenaan dit artikel, schoof ik het bord in het warme licht van de ondergaande zon. Een kleine handeling, maar wel een wereld van verschil als je naar het resultaat kijkt.
  2. Probeer licht te laten weerkaatsen. Met een wit vel papier kun je al een heel eind komen.
  3. Schijn bij met een andere lamp. Een zaklamp van een andere telefoon waarmee je van de zijkant op je onderwerp schijnt, kan al een heel ander effect geven.

Heb jij een van bovenstaande tips al eens uitgeprobeerd? Wat vind je van het resultaat? Meer tips voor beter fotografie met je telefoon? Check dit artikel.

snappedbeheerAlternatieven voor flitsen met je telefoon