Wat te doen met je vakantiefoto’s

No comments

Je bent op vakantie geweest naar de meest fantastische bestemming. Je hebt tal van foto’s gemaakt. Bij thuiskomst bekijk je ze op je computer, je bewerkt ze en dan staan ze een jaar later nog steeds in dezelfde map op je bureaublad. Herkenbaar? Super zonde! Want met je vakantiefoto’s kun je heel veel leuke dingen doen.

 1. Selecteer de leukste foto’s en pin ze op een wereldkaart.
  Jouw persoonlijke wereldkaart! Die foto van het vrijheidsbeeld? Check. Die selfie voor het Colosseum? Check. Die mooie zonsondergang aan de Spaanse Costa? Uiteraard mag die niet ontbreken.
 2. Maak een herinneringsbox
  Voor als je iets wil dat minder aandacht trekt, maar waar je toch sneller een keer naar kijkt. Het leuke is: je kunt hier natuurlijk meer in kwijt dan alleen foto’s. Een landkaart, je vliegticket, een entreekaartje van een museum of misschien heb je wel sportwedstrijd bezocht waar je nog een ticket van hebt.
 1. Maak een poster
  Beperk jij je vakantiefoto’s tot het maken van foto’s voor je Instagram-account? Selecteer de mooiste en maak een mooie poster voor aan de muur! Ik liet deze maken bij instagramposter.nl. Je kunt je collage van je mooiste instapics ook op fotopapier laten afdrukken en inlijsten.
 2. Magneten
  Ik ken heel veel mensen die van hun vakantieadres een koelkastmagneet meenemen. Heel leuk natuurlijk, maar wat dacht je ervan om je kitsch magneet in te ruilen voor een strak gepersonaliseerd exemplaar? Bij HEMA kun je jouw vakantiefoto’s laten afdrukken op magneten. Je hoeft ze natuurlijk niet persé op de koelkast te plakken 😉
 1. Maak een fotodagboek
  Kies van elke vakantiedag één foto: de mooiste, de beste, de foto die het best omschrijft wat jij die dag hebt gedaan; het maakt niet uit. Schrijf er kort iets bij en klaar!

Uiteraard kun je ook kiezen voor het klassieke fotoboek. Feit is dat we dat vaak toch te veel werk vinden. Eén advies: laat je foto’s niet enkel op de pc staan. Doe je dat toch, zorg dan in ieder geval voor een back-up!

snappedbeheerWat te doen met je vakantiefoto’s